Logo

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi


2 yıl önce
1.292 kez görüntülendi

Reklamlar

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi
Ispanaklar pazarda çok taze… Her hafta görünce dayanamıyorum. Bir hafta yemeğini yapıyorum, bir hafta da mutlaka böreğini… Çünkü çok lezzetli oluyor. Ailece çok seviyoruz. O gün böreğini yapacaksam akşama başka yemek yapmıyorum. Yanına bol köpüklü ayran ile çok güzel doyuyoruz. Ayrıca hanımlar, çay saatleriniz için de çok lezzetli bir börek olabilir. Hazır yapmışken de sizlerle paylaşmak istedim. Hazır yufkadan olduğu için çok da pratik bir tarif…
MALZEMELERİ:
3 tane yufka
İÇİ İÇİN:
1 kg. ıspanak
1 tane soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
İsteğe bağlı pul biber
SOSU İÇİN:
1 tane yumurta
6 çorba kaşığı yoğurt
Yarım bardak sıvı yağ
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
Çörek otu veya susam
ispanakli gul boregi
YAPILIŞI:
İç harcımız için ıspanaklarımızın köklerini kesiyoruz. Daha sonra güzelce doğruyoruz. Ardından birkaç su yıkıyoruz. Daha sonra da sirkeli suda bekletiyoruz ki iyice temizlensinler.

Sirkeli sudan sonra birkaç su daha yıkıyoruz ve süzülmeleri için bekliyoruz. Daha sonra bir tencereye alıyoruz ve kendi suyunda haşlanmalarını sağlıyoruz. Çok fazla da haşlamaya gerek yok.

Daha sonra suyunu süzüyoruz. Ispanağımızı soğuk su ile yıkıyoruz. Soğanımzı soyup, küçük küçük doğruyoruz. Bir tencereye sıvı yağı koyuyoruz ve soğanlarımızı atıp, kavuruyoruz. Rengi hafif dönünce salçasını katıyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Ispanaklarımızı da ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını katıyoruz. İki üç dakika pişirip, altını kapatıyoruz. Bu aşamada çok az sıcak su ekleyebilirsiniz. İç harcımız çok kuru olmasın. Nemli olması lazım.

Yufkalarımızı tezgaha yayıyoruz. Dörder parçaya bölüyoruz. Sos için bir kasede yumurta, yoğurt ve sıvı yağı çırpıyoruz.

Böldüğümüz parçalardan birini alıyoruz ve sosumuzdan sürüyoruz. Geniş kısmına harcımızdan koyup, sarıyoruz. Daha sonra kendi etrafında dolayıp, gül şekli veriyoruz. Tüm yufkaları bu şekilde bitiriyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu veya susam serpiyoruz. 190 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.

Güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri