Logo

Ispanaklı Pırasalı Saç Böreği Tarifi


1 yıl önce
1.248 kez görüntülendi

Reklamlar

Ispanaklı Pırasalı Saç Böreği Tarifi
Saç böreği çok pratik bir börek… Hazır yufka olmayacak tabi ki. Elde açılanın tadı da kokusu da başka oluyor. Ispanak ve pırasa sezonu da açıldığına göre lezzetli bir saç böreği yapmaya ne dersiniz. Ben çok sık yapıyorum. Herkes çok beğenir. Günün her saati de yenebilir. Kahvaltıda, çay saatin de yada akşam için bol köpüklü ayranla muhteşem olur. Umarım dener ve beğenirsiniz.
MALZEMELERİ:
HAMURU İÇİN:
Yaklaşık 3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
Yağlamak için zeytinyağı veya sıvı yağ
HARCI İÇİN:
Yarım kg ıspanak
4 pırasa
200 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
Tuz
Karabiber
İspanakli pirasali sac boregi
YAPILIŞI:
2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Su ve tuzla esnek bir hamur yoğurun. 12 bezeye bölün. 20 dakika kadar dinlendirin.

Ispanak yapraklarıyla pırasayı ayıklayın, yıkayın, süzün. İkisini de incecik kıyın. Tuzla ovalayıp suyunu salması için biraz bekletin.

Daha sonra suyunu elinizde sıkıp ayrı bir kaba alın. Ezilmiş beyaz peynir ve karabiberle harmanlayın.

Unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde bir bezeyi incecik açın (böreklik yufkadan daha ince olmalı). Üstünü zeytinyağı veya sıvı yağ ile yağlayın.

Yufkanın önce karşılıklı iki kenarını ortaya doğru kapatın. Hazırladığınız harcı serpeleyin. Sonra karşılıklı diğer iki kenarı da ortaya doğru kapatın.

Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Sıcak sacın üzerinde arkalı önlü pişirin.

Daha sonra dilimleyerek servise sunun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri