Logo

İspanyol Usulü Jambonlu Alabalık


3 yıl önce
664 kez görüntülendi

Reklamlar

İspanyol Usulü Jambonlu Alabalık

Alabalık, içi doldurularak jambonlara sarılır. Bu metodun avantajı balığın derisinin tek parça halinde sıyrılmasıdır. Gevrek ve tuzlu jambonla beraber yenen etini sulu ve nemli bırakmasıdır.

 

Malzemeleri:- 4 adet kahverengi veya gökkuşağı alabalığı, her biri yaklaşık 250 gram ağırlığında, temizlenmiş olmalı
- 16 adet ince dilimler halinde jambon yaklaşık
- 50 gram erimiş tereyağı, bir miktar yağlamak için
- Tuz ve çekilmiş karabiber
- Tereyağlı patates, servis için

jambonlu alabalık

Yapılışı: 1. Her alabalığın karın boşluğunu, omurganın bir kenarından keserek genişletin. Kaburgalarının arkasından bir bıçak kaydırarak kemikleri gevşetin. Bir makas ile iki yanından komikleri keserek çıkarın ve balığın içine tuz, biber serpin.

2. Izgarayı en yüksek ayara getirip rafı en üst konuma yerleştirin. Bir fırın tepsisini folyoyla kaplayıp yağlayın.

alabalık yapılışı alabalık yapılışı 2

3. Her balığın karın boşluğuna birer jambon yerleştirin. Bu işlem için, şekli bozuk veya parcalanmıs jambonları kullanabilirsiniz.

4. Her alabalığa fırçayla biraz tereyağı sürüp dış yüzlerine tuz. biber serpin Mer balığa çapraz şekilde iki adet jambon sarıp açık uçlarını karınlarının içine »okun. Alabalıkla ı ünce 4 dakika boyunca ızgaralayın, ardından metal bir ıspatulayla jambonların açılmaması için karınları üzerinden çevirerek 4 dakika daha ızgarada pişirin.

5. Alabalıkları, üzerlerine tereyağı dökerek çok sıcak halde servis edin Konuklar tabaklarındaki alabalıkları sıcak halde tüketmeli ki daha lezzetli halde olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri