Logo

Jambonlu Şam Fıstıklı Penne


3 yıl önce
1.305 kez görüntülendi

Reklamlar

Jambonlu Şam Fıstıklı Penne

Malzemeleri :60 ml. sızma zeytinyağı
8 adet taze soğan, yeşil ve beyaz kısımları ayrı ayrı doğranmış
90 ml. sek beyaz şarap
8 adet küp şeklinde doğranmış küçük kabak
Tuz
250 gram küçük doğranmış jambon
100 gram iri ufalanmış şam fıstık içi
Taze çekilmiş karabiber
500 gram penne makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
60 gram taze rendelenmiş parmesan peyniri

penne

Yapılışı: 

• Geniş bir tencereye koyduğunuz kaynar tuzlu suyu yüksek ateşte kaynatın.
• Zeytinyağını geniş bir tavaya koyun ve orta ateşte kızdırın. Taze soğanların beyaz kısımlarını tavaya ekleyin ve yumuşayıncaya dek yaklaşık 2-3 dakika kavurun.
• Şarabı tavaya ekleyin ve alkolü buharlaşana dek yaklaşık 3 dakika bekleyin.
• Kabakları tavaya ekleyin ve tuz serpiştirdikten sonra iyice karıştırın. Kabaklar yumuşayıncaya dek yaklaşık 5 dakika pişirin. • Jambon parçalarını, şam fıstıktan ve taze soğanların yeşil kısımlarının yarısını da tavaya ekleyin. Karıştırdıktan sonra 1 dakika kadar pişirin. Karabiber serpiştirin.
• Makarnaları kaynar suda hafif diri kalacak şekilde pişirin.

• Süzün ve sosun olduğu tavaya aktarın. Yüksek ateşte 1 dakika süreyle karıştırın.
• Tereyağını ve parmesan peynirini ekleyerek tekrar karıştırın.
• Kalan taze soğanları serpiştirdikten sonra Jambonlu Şam Fıstıklı Penne tarifini sıcak olarak servis yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. Sezen diyor ki:

    Farklı bir tarif. güzel bir görüntüsü var. Denemek lazım

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri