Logo

Kabak Çorbası Tarifi


9 ay önce
407 kez görüntülendi

Reklamlar

Kabak Çorbası Tarifi

Sizlere bugün çok lezzetli bir çorba tarifi vermek istiyorum. Oldukça da sağlıklı ve hafif. Özelikle mideye çok iyi geliyor. Çok güzel yumuşatıyor. Yapımı da oldukça pratik. Misafire de gönül rahatlığı ile yapılabilir.

MALZEMELERİ:
2 tane kabak
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
Tuz
Sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
kabak corbasi
YAPILIŞI:
Kabaklarımızı güzelce yıkıyoruz. Ardından bıçakla kabuklarını traşlıyoruz. Bu işlemi çok ince kabuk çıkaracak şekilde yapın.

Daha sonra küçük küpler halinde doğruyoruz.

Kuru soğanımızı da soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Sarımsaklarımızı da soyuyoruz ve onları da küçük küçük doğruyoruz.

Tencereye margarin veya tereyağını koyuyoruz. İçine az da sıvı ya ilave ediyoruz.

Soğan ve sarımsaklarımızı ilave edip, karıştırarak kavuruyoruz. Onlar kavrulunca kabaklarımızı da ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz.

Kabaklarımız yumuşamaya başlayınca unumuzu da ilave ederek, sürekli karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.

Biraz da un ile kavurduktan sonra beş bardak kadar sıcak suyumuzu ekliyoruz. Bu şekilde bir süre kısık ateşte pişirdikten sonra el blendırı ile geçiriyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz.

Bu şekilde de kaynatıyoruz. Kıvamını koyu bulursanız biraz daha sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

Piştikten sonra sıcak olarak kaselere alıp, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri