Logo

Kabak Dolması Tarifi


8 ay önce
275 kez görüntülendi

Reklamlar

Kabak Dolması Tarifi

Dolma dendiğinde tabi ki de aklımıza biber dolması gelir. Ama benim her zaman favorim kabak dolmasıdır. Sarımsaklı yoğurda daha bir yakıştırırım. Bu yüzden sizlerle bu lezzetli Kabak Dolması tarifini paylaşmak istedim. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Özellikle dolmalık biber midesine dokunanlar için çok iyi bir alternatif olacaktır diye düşünüyorum.

MALZEMELERİ:
7-8 tane dolmalık biber
250 gr. dana kıyma
Yarım bardak pirinç
1 tane kuru soğan
Tuz
Karabiber
Az kimyon
1 tatlı kaşığı salça
Maydanoz
Dereotu
KAPAK YAPMAK İÇİN:
1 domates
SOSU:
Suyla açılmış bir çorba kaşığı salça
kabak dolmasi
YAPILIŞI:
Öncelikle kabaklarımızı bir güzel yıkıyoruz. Baş kısımlarını alıyoruz ve traşlıyoruz.

Ardından ikiye bölüyoruz. Alt kısmın altı hafif yuvarlak olacaktır. Tencerede daha rahat durması için düzleştiriyoruz.

Ardından içlerini oyuyoruz.

İç harcı için, soğanımızı soyup, çok küçük doğruyoruz. Dilerseniz rende de yapabilirsiniz. Pirinci yıkayıp, ilave ediyoruz. Kıymamızı katıyoruz.

Tuz, karabiber ve kimyonu katıyoruz. Maydanoz ve dereotunu yıkadıktan sonra ince ince kıyıyoruz. Diğer malzemelerin yanına ilave ediyoruz. Salçayı katıyoruz. Bir Türk kahvesi fincanı kadar da su ilave edip, hepsini bir güzel harmanlıyoruz.

Kabakların içini dolduruyoruz. İyice üzerine kadar doldurmayın ki pirinçler şişiyor. Üzerlerine domates ile kapak yapıp, tenceremize diziyoruz.

Sosu için salçamızı sıcak su ile açıyoruz. Tencereye ilave ediyoruz. Sıcak suyu kabakların yarısına kadar tamamlıyoruz.

Üstlerinde çok az sıvı yağ gezdiriyoruz.

Önce harlı ateşte, daha sonra da kısık ateşte kabaklarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra biraz dinlendirip, sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri