Logo

Kabak Mücveri Tarifi


11 ay önce
539 kez görüntülendi

Reklamlar

Kabak Mücveri Tarifi

Mücver dendiğinde akla ilk başta tabi ki kabak gelir. Çoğu sebzenin mücveri yapılsa da kabağınkinin yeri ayrıdır. Bizim evde de en sık pişen mücver kabaktır. Bu yüzden bu lezzetli mücveri sizlerle de paylaşmak istedim. Yapılışı oldukça pratik ve çok lezzetli… Üzerine sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. Mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELERİ:
3 tane kabak
3 yumurta
Yarım bardak un
3-4 sap taze soğan
Maydanoz (istediğiniz miktarda)
Dere otu (istediğiniz miktarda)
Tuz
Karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
kabak mucveri
YAPILIŞI:
Öncelikle kabaklarımızı çizgili olarak soyuyoruz ve ardından rendeliyoruz.

Diğer malzemelerimizi de hazırlayalım. Taze soğanlarımızı ayıklıyoruz ve çok küçük parçalar olacak şekilde doğruyoruz. Maydanoz ve dere otlarımızı iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyıyoruz.

Rendelediğimiz kabakların sularını ellerimizle sıkıyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. İçine yumurtalarımızı kırıyoruz. Unumuzu ekleyip, bir güzel karıştırıyoruz.

Doğradığımız yeşillikleri de ekleyip, karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini atıyoruz.

Tavada sıvı yağı kızdırıyoruz. Hazırladığımız harçtan bir yemek kaşığı alıyoruz ve yağa bırakıyoruz. Kaşığın arka kısmı ile yuvarlak şekil veriyoruz. Arkalı önlü bir güzel kızartıyoruz.

Kızaran mücverleri bol kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz ki fazla yağları gitsin.

Tüm malzemeyi bu şekilde bitiriyoruz.

Ardından sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri