Logo

Kabak Tatlısı Tarifi


2 yıl önce
1.218 kez görüntülendi

Reklamlar

Kabak Tatlısı Tarifi
Pazarda bal kabaklarını görünce çok hoşuma gitti. Özellikle kokusunu çok seviyorum. Tabi ki hemen aldım. Çünkü bizim evde en sevilen tatlılardan biridir. Yapılışı oldukça da pratik… Şimdi kabaklarda soyulmuş olarak satılıyor bu da çok büyük kolaylık oluyor. Biran önce sizler de yapmalısınız. Üzerine bol ceviz ile muhteşem oluyor. Hem tatlı ihitiyacınızı çok güzel karşılıyor, hem de çok hafif oluyor. Ayrıca ceviz serpelemeden önce tahin de gezdirirseniz çok güzel oluyor.
MALZEMELERİ:
2 kg. soyulup, dilimlenmiş bal kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
ÜZERİNE:
İri çekilmiş ceviz
kabak tatlisi
YAPILIŞI:
Kabaklarımızı soyulup, dilimlenmiş olarak aldığınız için işiniz çok kısa sürecek… Dilimlerimizi kare şeklinde tekrardan doğruyoruz.

Tenceremizin alt kısmına kabaklarımızdan koyuyoruz. Üzerlerine şekerimizden serpeliyoruz. Bu işlemi kabaklarımız bitene kadar uyguluyoruz. Tenceremizin kapağını kapattıktan sonra bir gece boyunca bu şekilde bekletiyoruz.

Ertesi gün kabağımızın kendi suyunu saldığını göreceksiniz. Bu yüzden ayriyetten su eklemeden tenceremizi ocağa alıyoruz, kapağını kapatıyoruz ve orta dereceli ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Kabaklarımız yumuşadıktan sonra tenceremizin kapağını açıyoruz ve birkaç dakika da bu şekilde pişirip, altını kapatıyoruz. Bu şekilde şerbetin koyulaşmasını sağlayacaksınız.

Soğuduktan sonra servis tabağına aldığımız kabak tatlılarımızın üzerinde bol bol iri çekilmiş ceviz gezdiriyoruz ve servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri