Logo

Kadayıflı Muhallebi Tarifi


2 yıl önce
1.606 kez görüntülendi

Reklamlar

Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Sizlere çok pratik ve çok da lezzetli bir tatlı tarifi veriyorum. İlk önce görüntüsüyle daha sonra da tadıyla çok hoşunuza gidecek. Yemeğe misafiriniz varsa da harika bir tatlı olabilir. Yapımı oldukça pratik olduğu için sizleri de yormayacak. Aileniz sürekli isteyecek diyebilirim. Biz evde severek yiyoruz. Kadyıfın çıtırlığı muhallebinin yumuşaklığı birbirine gerçekten çok yakışıyor. Umarım sizler de beğenir ve sürekli yaparsınız. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
1 litre süt
1 bardak şeker
2 dolu çorba kaşığı un
2 dolu çorba kaşığı nişasta
1 vanilya
KADAYIFI İÇİN:
100 gram tel kadayıf
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
kadayifli muhallebi
YAPILIŞI:
Öncelikle kadayıfları buzluğunuza atın ve bir saat bekletin. Daha sonra tavaya margarin veya tereyağı kullanıyorsanız tereyağını koyup, eritin. Buzluktan kadayıfı alın ufalayıp, yağın içine atın. Şekerini de katın ve sürekli karıştırarak hepsini kavurun. Muhallebi için sütü tencereye alın. Ocağı yakın. Unu ve nişastayı ilave edin ve şekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvamını alana kadar pişirin. Göz göz olunca altını kapatın. Kuplara biraz kadayıf serpin ardından muhallebiden koyun. Onunda üzerine az kadayıf serpin ve sonuna kadar muhallebi ile doldurun. En üste kadayıfı bol koyun. Tüm muhallebiyi bu şekilde bitirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabına koyup, soğutun ve servise sunun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri