Logo

Kağıt Kebabı


3 yıl önce
1.824 kez görüntülendi

Reklamlar

Kağıt Kebabı

En sevdiğim kebap tariflerinden olan kağıt kebabını sizlerle paylaşacağım. Yaz, kış yenen iyi bir et ile yaptığınızda pamuk gibi olur. İçerisine konan sebzelerin, soğanın özü ete işleyerek mükemmel bir tat oluşturur. Mutlaka denemenizi tavsiye edeceğim bir kebap tarifidir.

Malzemeleri: - Yarım Kilogram kuzu kuşbaşı
- 8 adet arpacık soğan
- 1 su bardağına bezelye
- 3 adet patates
- 3 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1’er çay kaşığı kekik, kırmızı toz biber
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- Yağlı kağıt

Yapılışı: Yağlı kağıtlarımızı kare kare kesmeniz gerekmektedir. Boyutuna siz karar verin ama ideal ölçüsü 30*30 dur. İlk önce sebzelerimizi hazırlayalım. Patateslerimizi küp küp doğrayalım. Havuçları da soyarak küp küp doğrayalım. Küp zor gelirse yuvarlak halka olarak kesebilirsiniz.

kağıt kebabı

Kuzu etlerini kuşbaşı olarak kesin ve bir tencere de kavurun. Arpacık soğanlarını soyarak bütün olarak tencereye atın. 3 dakika kadar kavurduktan sonra içerisine havuç ve bezelye tanelerini atın. 4 dakika çevirerek kavurun ve daha sonra kırmızı toz biberi ekleyin.

Karıştırdıktan sonra patates ile birlikte kekik, karabiber ve tuzunu ekleyin. Üzerine 1,5 su bardağı kaynar su ekleyim. Ve kaynamaya bırakın. Daha sonra yemek suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince yağlı kağıtların içerisine koyarak yağlı kağıtları kapatın. Fırınınızı 200 derece ile ısıtın ve borcam veya fırın tepsisine kağıt kebaplarını dizerek fırına verin. Kağıtların katlı yerleri alta gelecek şekilde dizin ve üzerine su sürün. Daha sonra kağıtların üzeri renk değiştirene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri