Logo

Kağıtta Çipura Tarifi


2 yıl önce
1.160 kez görüntülendi

Reklamlar

Kağıtta Çipura Tarifi
Balık mevsimiz açılalı bayağı oldu… Balık tarifi vermediğimi farkettim. Hemen veriyorum :) . Üstelik yapılışı oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. Biz ailece büyük balıkları daha çok seviyoruz. Tabiki ızgara veya fırın tercih ediyoruz. Çünkü daha sağlıklı oluyor. En çok yaptığım büyük balık da çipura ve levrektir. Sizlere fırında çipura tarifi vermek istedim. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Kağıtta da olduğu için suyu da içinde kalıyor. Yanına bol yeşillikli salata ile harika oluyor.
MALZEMELERİ:
4 tane çipura
2 tane soğan
2 tane limon
Defne yaprağı
Tuz
Zeytinyağı Maydanoz
kagitta cipura
YAPILIŞI:
Öncelikle belirteyim, balıklarınızı mutlaka balıkçıya temizletin ve üzerlerine çizik attırtın. Eve geldiğimizde bol su ile yıkıyoruz ve süzülmeleri için bekliyoruz.

Bu arada soğanlarımızı soyup, yuvarlak yuvarlak doğruyoruz. Limonlarımızı da yuvarlak şekilde dilimliyoruz.

Pişirme kağıdına balığımızı koyuyoruz. Balığımızın içine soğan dilimlerimizden koyuyoruz. Ayrıca ince ince kıydığımız maydanozumuz da balığımızın iç kısmına koyuyoruz.

Üzerine Tuz ve karabiber serpiyoruz. İki parça limon dilimi koyuyoruz. Bir tane defne yaprağı da ilave ediyoruz. Biraz da zeytinyağı gezdiriyoruz. Zeytinyağı istemezseniz bir iki küçük parça tere yağı da koyabilirsiniz.

Pişirme kağıdımızı güzelce katlıyoruz ve açılmaması için yanlardan büzüyoruz. Tüm balıkları ve malzemeleri bu şekilde bitiriyoruz.

Fırınımızı 190 derecede ısıtıyoruz ve yaklaşık olarak 45-50 dakika pişiriyoruz. Yine de kontrollü olun. Kağıdın arasından kontrol ederek pişirin.

Fırından çıkınca sıcak olarak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri