Logo

Kakaolu Sultan Sarması Tarifi


1 yıl önce
1.167 kez görüntülendi

Reklamlar

Kakaolu Sultan Sarması Tarifi
Bu çok lezzetli ve yapılışı da pratik bir tatlı… Sadece sararken biraz zorlanabilirsiniz. Özellikle misafir için çok güzel bir tatlı. Çay saatlerinde de yendiği gibi, akşam yemeğinden sonra da çok güzel gidiyor. Kakaolu yazıyor ama dilerseniz sade olarak da yapabilirsiniz. Herkese kolay gelsin :) .
MALZEMELERİ:
1 litre süt
2 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
2 paket krem şanti
Krem şantiyi hazırlamak için 1 bardak süt
Hindistan cevizi
kakaolu sutan sarmasi
YAPILIŞI:
Sütümüzü tencereye alıyoruz ve şeker, un, kakaoyu ilave ediyoruz. Bir güzel karıştırdıktan sonra ocağımızın altını açıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Göz göz olup, iyice kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Bir borcama Hindistan cevizi serpiyoruz. Ardından muhallebimizi döküp, yayıyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.

Krem şantilerimizi bir kaba alıyoruz ve üzerine bir bardak süt ekliyoruz. Mikser yardımıyla güzelce çırpıyoruz.

Muhallebimiz iyice soğuduktan sonra krem şantiyide onun üzerine döküp, yayıyoruz. Bu şekilde bir gece buzdolabında beklerse çok güzel olur.

Ama birkaç saat de yeterli olacaktır. Servis yapacağımız zaman bıçak ile ortadan uzunlamasına kesiyoruz. Daha sonra kısa kenardan dörder parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz. Büyüklüğünü kendi zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz.

Spatula yardımıyla kaldırarak rulo şeklinde sarıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.

Kakaolu Sultan Sarması hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri