Logo

Kalburabastı Tarifi


2 yıl önce
991 kez görüntülendi

Reklamlar

Kalburabastı Tarifi
Bu en sevdiğim şerbetli tatlılardan biri… Bizim evde şerbetli tatlı olarak ya şekerpare yapılır, Ya da kalburabastı… Gerçekten çok lezzetli oluyor. Şerbeti tamamen çekiyor. Yemekli misafirim olduğunda da tatlı olarak yapıyorum. Bu zamanda her evde hatta çoğu evde kalbur yok o yüzden biz de çözümü rendeye basmakla bulduk. Yada süzgeç yardımıyla da şekil verebilirsiniz. Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı yoğurt
125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1,5 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
ŞERBETİ:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
İÇİ İÇİN:
Dövülmüş ceviz (şart değil, sade de yapabilirsiniz.)
kalburabasti
YAPILIŞI:
Şerbeti soğuk kullanacağımız için, öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Tenceremize su ve şekeri alıyoruz. Ocağın altını açıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca, limonunu sıkıyoruz ve iki dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Gelelim tatlımıza, oda sıcaklığında yumuşattığımız margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine sıvı yağı ve sütü koyup, harmanlıyoruz. Yoğurdu ekliyoruz.

Daha sonra irmik ve karbonatı ilave ederek yoğuruyoruz. Daha sonra azar azar un ilavesi yapıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Rendeye bastırarak açıyoruz. Kullanıyorsak ortasına ceviz koyuyoruz ve kenarlardan toplayarak şeklini veriyoruz. Ceviz kullanmıyorsak, elimizde şeklini verip, rendeye basmamız yeterli olacaktır.

Tepsimize tatlılarımızı diziyoruz. 180 derecelik fırına atıyoruz. Güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıyoruz. Sıcakken soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.

Şerbeti iyice çekip, soğuduktan sonra servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri