Logo

Kara Orman Pastası


3 yıl önce
1.377 kez görüntülendi

Reklamlar

Kara Orman Pastası

Malzemeleri:6 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
115 gram tuzsuz tereyağı, eritilmiş

Dolgu ve üst malzemesi için:

4 yemek kaşığı kiraz likörü
2,5 su bardağı ağır krema
2 yemek kaşığı pudraşeker
Yarım tatlı kaşığı vanilin
Yarım kilogram çekirdeksiz kiraz
Pudraşeker, elenmiş
Çikolata, rendelenmiş
Çikolata helezonları üzeri için

karaorman pastası

Yapılışı:1. Fırını 180°C’de ısıtın. 19 cm çapındaki üç adet kek kalıbını yağlayın. Her birinin dibine yağlı kağıt serin. Yumurtaları, şekeri ve vanilyayı derin bir kasede karıştırın. Malzemeleri birbirine yedirene kadar mikserle çırpın.

2. Unu ve kakaoyu bir kaba eleyin. Metal bir kaşıkla yumurtalı karışıma azar azar yedirerek ekleyin. Tereyağını ilave edip çırpın.

3. Hamuru kalıplara paylaştırıp ıspatula İte düzelterek yayın. Sıcak fırında 15-18 dakika (kekler kabarıp, ele sert gelene pişirin. Ilınması için 5 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın.
karaorman 1 karaorman 2 karaorman 3

4. Kekleri şiş ya da çatalın ucuyla yer yer delin ve üzerine kiraz likörünü gezdirin. Kremayı yoğunlaşana kadar mikserle çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice yedirin.

5. Birinci kekin üzerine kalın bir krema tabakasını yayın. Üzerini kirazlarla kaplayın, ikinci keki üzerine yerleştirip tekrar krema ve kirazları ekleyin. Üçüncü keki üzerine kapatın.

6. Kalan kremayla kekin üzerini ve kenarlarını kaplayın. Keki, pudra şekeri serpilmiş bir tabağın ortasına yerleştirin. Kenarları rendelenmiş çikolatayla kaplayın.  Karaorman Pastası hazır. Üzerini çikolata helezonları ve kirazlarla süsleyerek buzdolabına koyalım. 5-6 saat sonra servis edebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri