Logo

Karamelli Ekmek Kadayıfı


3 yıl önce
1.112 kez görüntülendi

Reklamlar

Karamelli Ekmek Kadayıfı

Malzemeleri :

3 adet Yumurta

1 Çay Bardağı Toz Şeker

3 Çorba Kaşığı Tepeleme Un

1 Kaşığı Kabartma Tozu

1 Çay Bardağı Toz Fındık

Karameli İçin:

1 Su bardağı Toz Şeker

1 Su Bardağı Su

Kreması İçin:

3 Su Bardağı Süt

1 Çay Bardağı Toz Şeker

1 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Nişasta

1 Paket Vanilya

1 adet Yumurta Sarısı

Üzeri İçin:

1 Paket krem şanti

1 Su Bardağı Süt

Limon Kabuğu Rendesi

Yapılışı:

ekmek kadayfı

Yapılışı: Ekmeği, Yumurta ve toz şekeri bir kap içerisinde çırpalım. Köpürünce kabartma tozu, un, toz fındığı da ekleyerek tekrar çırpalım. Güzelce çırptıktan sonra bir borcam alalım ve karışımı içerisine boşaltalım. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında karışımı pişirelim.

Kremayı; süt, toz şekeri bir tencerede çırparak içerisine un, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını da ekleyerek tekrardan çırpıyoruz. Tencere de orta ateşte pişirerek muhallebi kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Daha sonra karamelini toz şeker ve su ile kaynatarak yapıyoruz.

Tencere de kaynayan karamelin rengi koyulaşınca yarım su bardağı sıcak su ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Pişen ekmeğe karameli dökerek ıslatıyoruz. Soğuduktan sonra katılaşan kremaya süt dökerek karıştırıyoruz ve ekmeğin üzerine sürüyoruz.

Krem şanti, paketini açarak bir kabın içerisine alıyoruz. Üzerine sütü ilave ediyoruz. Mikser yardımı ile çırpıyoruz ve çırptığımız krem şantiyi buzdolabında 5-10 dakika dinlendiriyoruz.

Daha sonra tatlımızın üzerine krem şantiyi sürüyoruz. Son olarak limon kabuğunu rendeleyerek tatlımızın üzerine serpiyoruz. Buz dolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra tatlımızı servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri