Logo

Karnabahar Graten Tarifi


2 ay önce
270 kez görüntülendi

Reklamlar

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar sevmeyenlerin bile bayılacağı harika bir tarif var sırada… Çok hafif ve çok lezzetli oluyor. Et yemeklerinizin yanına garnitür olarak yapabileceğiniz gibi, içine kıymalı harç yapıp, ana yemek olarak da tüketebilirsiniz.

MALZEMELERİ:
1 tane küçük karnabahar
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı un
3 bardak süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
ÜZERİNE:
Rendelenmiş kaşar peyniri
karnabahar graten
YAPILIŞI:
Karnabaharımızın yeşil kısımlarını ayıklıyoruz. Çiçeklerine ayırıyoruz. Ardından tencereye koyuyoruz. Su ilave edip, haşlanmaları için ocağı açıyoruz. Haşlanırken oluşacak kokudan şikayetçiyseniz, haşlama suyuna biraz süt eklemeniz yeterli…

Karnabaharlarımız çok yumuşamadan tencereden alıyoruz. Çok fazla haşlarken, fırında pişerken dağılır. O yüzden yarım yumuşaklıkta haşlayalım.

Bir karıştırma kabına yumurtamızı kırıyoruz ve çırpıyoruz. İçine süt ve sıvı yağımızı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Unumuzu da ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Tuz ile karabiber katıyoruz.

Hazırladığımız sosu karnabaharlarımızın üzerine döküyoruz ve iyice soslanmalarını sağlıyoruz.

Borcama tüm sosu ile birlikte alıyoruz. Fırınımızı 200 derecede ısıtıyoruz. Karnabaharlarımızı içine atıyoruz. 25-30 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.

Sürenin sonunda fırından alıyoruz. Üzerine istediğimiz miktarda kaşar peyniri rendesi serpip, tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyip, kızarana kadar fırında tutup, alıyoruz.

Biraz dinlendirip, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri