Logo

Karnabahar Kızartması Tarifi


1 yıl önce
978 kez görüntülendi

Reklamlar

Karnabahar Kızartması Tarifi
Geçen gün pazara çıktığımda tezgahlarda karnabaharı görünce çok mutlu oldum. Çünkü çoğu kişi sevmemesine rağmen çok şükür ki bizim evde çok seviliyor. Tabi ki hemen aldım. Evde zeytinyağlısını, kıymalısını, etlisini yani her türlüsünü yaparım. Ama favorimiz kızartması… Çocuklar bayılıyor. Üzerine sarımsaklı yoğurtla çok güzel oluyor. Yapılışı oldukça pratik… Daha önce denemediyseniz mutlaka tavsiye ediyorum.
MALZEMELERİ:
1 tane karnabahar (küçük boy)
1 bardaktan üç parmak fazla un
1 bardak süt
2 tane yumurta
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
YANINA:
Sarımsaklı yoğurt
karnabahar kizartmasi
YAPILIŞI:
Önelikle karnabaharımızın sert kısımlarını alıyoruz ve çiçeklerine ayırıyoruz. Daha sonra güzelce yıkıyoruz. Ardından tencereye alıyoruz.Üzerlerini geçecek kadar suyunu ve tuzu ekleyerek, haşlamak üzere ocağı açıyoruz.

Yalnız haşlarken fazla haşlamayın. Çünkü kızartırken dağılıyor. Haşladığınız gibi sudan alın ki yumuşamasınlar…

Büyük bir kapta süt, un ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz. Tavamıza sıvı yağımızı koyup, kızdırıyoruz. Daha sonra haşladığımız karnabaharları hazırladığımız sosa bulayıp, kızgın yağa atıyoruz ve her yerlerini güzelce kızartıyoruz.

Kızarttığınız karnabaharları havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın ki fazla yağları gitsin. Hatta üzerlerine de hafif bastırarak havlu kağıt kapatın.

Diğer tarafta sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Karnabaharları servis tabağına alıyoruz. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri