Logo

Karnabahar Köftesi Tarifi


4 gün önce
16 kez görüntülendi

Reklamlar

Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabahar yemekte zorlananlar için ve tabi ki karnabaharın her türlü yemeğini sevenler için harika bir tarifim var… Yapılışı çok pratik ve çok lezzetli… Sarımsaklı yoğurt ile çok güzel gidiyor. Mutlaka denemelisiniz. Bu arada karnabaharı haşlarken suyuna biraz süt eklerseniz haşlarken çıkan kokusu olmaz.

MALZEMELERİ:
1 tane küçük boy karnabahar
2 yumurta
1 tane kuru soğan
1,5-2 Türk kahvesi fincanı un
Maydanoz
Tuz
Kuru nane
Pul biber
Karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
karnabahar koftesi
YAPILIŞI:
Karnabaharımızı çiçeklerine ayırıyoruz ve yıkıyoruz. Ardından tencereye alıyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ilave ediyoruz. Biraz da tuz atıyoruz ve haşlanmaları için ocağı açıyoruz.

İyice yumuşayana kadar haşladıktan sonra altını kapatıyoruz. Süzüyoruz ve soğumaları için bir kenarda bekletiyoruz.

Ardından bir kaba alıyoruz ve iyice eziyoruz. Daha sonra içine yumurtayı katıp, karıştırıyoruz.

Soğanı soyup, çok küçük küçük doğruyoruz ve ekliyoruz. Maydanozu istediğimiz miktarda ince ince kıyıp, ekliyoruz. Tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberimizi zevkimize uygun katıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek, cıvıkla, katı arası bir kıvamda olana kadar yoğuruyoruz.

Tavaya sıvı yağı koyuyoruz ve kızdıktan sonra harcımızdan bir kaşık alıp, ocağa bırakıyoruz. Arkalı önlü güzelce kızartıyoruz.

Kızaranları havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz ki fazla yağları gitsin.

Daha sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri