Logo

Karnıyarık Tarifi


3 yıl önce
1.516 kez görüntülendi

Reklamlar

Karnıyarık Tarifi

 

Yapılışı: Patlıcanları alaca soyuyoruz. Daha sonra 30 dakika kadar tuzlu suda bekleterek acısının çıkmasını sağlıyoruz. Güzelce yıkadıktan sonra kağıt peçete ile kuruluyoruz. Daha sonra bir tavaya ay çiçek yağı alarak önlü arkalı patlıcanları kızartıyoruz. Tekrar kağıt havlu üzerine çıkararak güzelce yağını emdiriyoruz. Kıyma ve kuru soğanı tavaya alarak kavuruyoruz. Domatesleri küp küp keserek kıyma ile soğana ekliyoruz. Biberleri ve sarımsağı da ekleyerek tuzunu ve baharatları  koyuyoruz. Karıştırdıktan sonra üzerine bir çay bardağı su ekliyoruz 5 dakika daha kaynatıyoruz.

Fırın tepsisine patlıcanların ortasını keserek yerleştiriyoruz. Bu kestiğimiz yerlere iç malzemeyi koyuyoruz. Üzerine bir biber bir dilim domates ekliyoruz.

Bir yemek kaşığı salçayı sıcak su ile ezerek fırın tepsisine patlıcanların aralarına döküyoruz. Daha sonra Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

karnıyarık

Malzemeleri: 

6 adet kemer patlıcan
250 Kilogram dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Ayçiçek yağı,  tuz, karabiber, kırmızı toz biber

 Konu ile ilgili video aşağıdadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri