Logo

Kaşarlı Salamlı Pişi Tarifi


1 yıl önce
831 kez görüntülendi

Reklamlar

Kaşarlı Salamlı Pişi Tarifi
Sabah kahvaltılarda yaptığımız pişiye daha da lezzet katmaya ne dersiniz? Üstelik yapılışı da oldukça pratik… Gerçekten çok lezzetli oluyor. Salam yerine sosis de kullanabilirsiniz. Veya da sadece kaşar da gerçekten çok güzel oluyor. Özellikle de çocuklar çok severek yiyorlar.
MALZEMELERİ:
2 yumurta
2 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
Kaşar dilimleri (ince kesilmiş)
Salam dilimleri (ince kesilmiş)
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
kasarli salamli pisi
YAPILIŞI:
Hamurumuz için yumurtalarımızı karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine yoğurdumuzu ilave ediyoruz. Ellerimizle bir güzel karıştırıyoruz. Daha sonra tuz ve kabartma tozunu ekliyoruz.

Unu azar azar ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Hafif ele yapışan, yumuşak bir hamurmuz olana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Hamurumuzu eşit bezelere ayırıyoruz. Bezenin birini tezgahta un serperek açıyoruz. Üzerine aralıklı olarak kaşar dilimleri yerleştiriyoruz. Üzerlerine de salam dilimlerini koyuyoruz. Başka bir bezeyi de o hamurun boyutunda açıp, üzerlerine kapatıyoruz. Bardak yardımıyla kaşar ve salamlar ortada kalacak şekilde kesiyoruz ve pişilerimizi hazırlıyoruz. Kenarları açılmasın diye çatal bastırarak yapıştırıyoruz.

Tavaya sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Pişilerimizi içine atıp, orta ateşte kızartarak, havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıyoruz.

Sıcak olarak servise sunuyoruz.

Kaşarlı Salamlı Pişi hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri