Logo

Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi


3 hafta önce
62 kez görüntülendi

Reklamlar

Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi

Simitçilerden aldığınız simitlerin aynılarını evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz. Hem çok lezzetli oluyor, hem de kendiniz yaptığınız için içiniz rahat oluyor. Yapılışı da kolay. Bir kere yaptığınızda favoriniz olacak diye düşünüyorum. İç harcınızı zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

MALZEMELERİ:
1 tane yumurta
1 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı maya
3-3,5 bardak un
BULAMAK İÇİN:
1 çay bardağı su
Çeyrek çay bardağı üzüm pekmezi
Susam
İÇ HARI İÇİN:
Kaşar peyniri
kasarli simit
YAPILIŞI:
Suyumuzu ılıtıyoruz. Parmağımızı soktuğumuzda yakmayacak ılıklıkta olmalı… Ardından karıştırma kabına alıyoruz. Maya ve şekeri de ilave edip, ellerimizle karıştırıyoruz. Bir süre mayanın kabarması için bekliyoruz.

Ardından sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip, karıştırıyoruz. Tuzunu katıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan, yumuşak ve kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Kabın üzerini streç filmle kapatıyoruz ve hamurumuzun mayalanması için 35-40 dakika bekletiyoruz. Daha sonra tekrardan yoğuruyoruz.

Kaşar peynirimizi rendeliyoruz.

Hamurumuz mayalandıktan sonra bezelere ayırıyoruz. Bezeleri elimizde açıyoruz. Ortasına kaşar rendesi koyup, kenarlardan toplatıp, resimdeki gibi kapatıyoruz.

Bu arada bulamak için su ve pekmezi karıştırıyoruz.

Hazırladığımız karışıma poağaçalarımızın önlerini ve arkalarını buluyoruz. Ardından susama batırıyoruz. Poğaçaları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Üzerlerine bıçak ile çizik atıyoruz. Fırını 180 derecede ısıtıp, poğaçaları içine atıyoruz.

Kontrollü larak güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından alıp, biraz dinlenince servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri