Logo

Kaşık Dökmesi Tarifi


11 ay önce
464 kez görüntülendi

Reklamlar

Kaşık Dökmesi Tarifi

Kahvaltılar için çok lezzetli ve yapılışı çok kolay bir hamur işi tarifi veriyorum. Özellikle çocuklar bayılıyorlar. Krepin daha küçük ve daha şirin hali diyebiliriz. Mutlaka denemelisiniz. Çok seveceksiniz ve favoriniz olacak…

MALZEMELERİ:

2 tane yumurta

1 bardak yoğurt

1,5 bardak un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz
kasik dokmesi
YAPILIŞI:
Yumurtalarımızı karıştırma kabına kırıyoruz. İçine sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip, çırpma teli ile karıştırıyoruz. İyice pürüzsüz olsun. Dilerseniz mikser de kullanabilirsiniz.

İçine tuz, kabartma tozu ve unu ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz. Boza kıvamında olacak diyebiliriz.

Teflon tavamızı veya krep tavamızı hafif yağlıyoruz.

Ardından harcımızdan bir çorba kaşığı kadar alıp, tavaya bırakıyoruz ve kaşığın arkası ile hafifçe yuvarlak şeklinde yaydırıyoruz.

Bir kerede bir kaç kere koyabilirsiniz. İki taraflarını da güzelce pişirip, servis tabağına alıyoruz.

Tüm malzemeyi arada bir tavayı hafif yağlayarak pişiriyoruz.

Ardından sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri