Logo

Kavurma Tarifi


3 yıl önce
1.225 kez görüntülendi

Reklamlar

Kavurma Tarifi
Malzemeleri: 
- 1 Kilogram dana döşünden et
- Kızarmış ekmek,
- Maydanoz
- İsteğe bağlı olarak limon
- Kuru Soğan
- Su

KavurmaEtin döş tarafından büyükçe bir parça alınarak geniş bir tencerede iyice pişirilir. Pişerken etin köpüğünün dikkatlice alınması lazımdır. Pişen et tencereden alınarak temiz, ağzı geniş bir tencereye yerleştirilir, etin üst tarafı yukarıya gelmelidir.

kavurma

Tencere ağzına sac yüzü ete doğru gelmek üzere yerleştirilir. Sacın üzerine daha önce hazırlanmış olan yanmış mangal kömürü konur. Etin yüzü saca 8-10 dakika ara vererek 3-4 defa kepçe ile et suyu gezdirilir.

Bu şekilde et kızartılır. Etin kuvvetli ateşte birden pişmemesi, et suyunu içine alarak yavaş yavaş kızarması makbuldür. Servis tabağına kızarmış ekmekler küçük küçük parçalanır, veya pide yerleştirilir. Üzerine bolca et suyu dökülür, hazırlanan et üzerine alınır. Temizlenmiş ve kıyılmış maydanoz bolca serpilir, yemek limonla da yenilebilir.

Not: Bu şekilde hazırlanan et, et suyu ile pişirilmiş pilav üzerine konunca çekme adını alır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri