Logo

Kaytaz Böreği


3 yıl önce
1.085 kez görüntülendi

Reklamlar

Kaytaz Böreği

Malzemeleri:

4,5 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

Yarım limon suyu

1 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar su

İç harcı için:

250 gram kıyma

2 kuru soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Nar ekşisi

Tuz,karabiber

1 tutam maydanoz

kaytaz böreği

Yapılışı : 

Bir kap içerisine unu alalım ortasına havuz açalım. İçerisine karbonat ve limon suyunu alalım. Karbonat kabarınca sıvıyağ, yoğurt, tuz ve su ekleyerek hamuru yoğuralım. Kıvama gelince hamuru dinlendirelim. Bu arada iç harcı hazırlayalım.

Bir tava içerisine sıvı yağ koyalım. Burada kuru soğanı soteleyelim. Salçayı ve kıymayı ekleyerek kavuralım. Bir iki dakika kavurduktan sonra fıstıkları ekleyelim. Tuz ve karabiberini ekelim. Altını kapatarak maydanoz ve nar ekşisi ekleyelim. Dinlenen hamuru açabildiğimiz kadar ince bir yufka açalım. Üzerine sıvı yağ sürelim. Rulo yaparak iki parmak kalınlığında keselim. Ara katlar görünmesi gerekecek şekilde ellerimizle bastıralım. Üzerine kıymalı harçtan koyalım ve bütün hamuru bu şekilde hazırlayalım. Daha sonra 180  derecede ısıtılan fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri