Logo

Keçi Ayağı Tarifi


1 yıl önce
1.551 kez görüntülendi

Reklamlar

Keçi Ayağı Tarifi
Ben küçükken annemin kahvaltılar için sık sık yaptığı, bizim de bayılarak yediğimiz çok pratik ve lezzetli bir hamur işi bu… Çok güzel oluyor. Mayalı değil. İnsanın midesini de yakmıyor. Trakya’da buna keçi patisi denir. Fakat daha çok bu isimle bilindiği için ben de keçi ayağı olarak paylaştım. Bence biran önce kahvaltılar ve gün içinde atıştırma olarak yapmalısınız. Bir kere yaptınız mı hep istek alacaktır :) .
MALZEMELERİ:
1 tane yumurta
Yarım bardak yoğurt
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
2,5 bardak un
Tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
keci ayagi
YAPILIŞI:
Unumuzu bir kaba alıyoruz ve üzerine tuz ve karbanatayı serpiyoruz. Hepsini bir güzel karıştırdıktan sonra kabın kenarlarına toplayıp, ortasına havuz açıyoruz.

Yoğurt ve yumurtayı bu havuzun ortasına koyup, kendi arasında karıştırıyoruz. Ardından kenarlardaki undan azar azar alarak yoğurmaya başlıyoruz.

Ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel karışıyor ve oluyor. Daha sonra hamurumuzu eşit iki parçaya ayırıyoruz.

Parçalarımızdan birini un serpelediğimiz tezgaha alıyoruz ve kalın bir şerit olarak yuvarlıyoruz. Yaptığımız şeridi üç parmak kalınlığında parçalara kesiyoruz.

Her parçanın tam ortasından yarıya kadar bıçak yardımıyla kesiyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlıyoruz. Tavamıza bol sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz.

İyice kızdırılmış yağda hamurlarımızı güzelce nar gibi kızartıyoruz.

İster sıcak istersek de soğuk yenebilir. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri