Logo

Keşkül Tarifi


2 yıl önce
732 kez görüntülendi

Reklamlar

Keşkül Tarifi
Sütlü tatlılar, pratikliğinden dolayı bizim evde daha sık yapılıyor. Canımız tatlı çektiğinde ve malzemelerde varsa hemen yaparım. En çok yaptığımda bu lezzetli Keşküldür. Çok da severek yeriz. Ayrıca misafirlerim için de yaparım ve tadan herkes beğenir. Hatta hazır mı diye soran bile oluyor :) . Sizler de bu pratik ve lezzetli tatlıyı biran önce yapın. Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
1 litre süt
1 bardak şeker
1 çay bardağı pirinç unu
3 çorba kaşığı toz badem
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
keskul
YAPILIŞI:
Tenceremize sütümüzü alıyoruz. Daha sonra şekerimizi ekleyerek ocağa alıyoruz ve şekerimizi karıştırarak eritiyoruz.

Daha sonra pirinç unumuzu azar azar ilave ediyoruz ve sürekli karıştırarak yediriyoruz. Sürekli karıştırmazsanız topak topak olur.

Onun arkasından hindistan cevizi ve toz bademimizi ekleyip, sürekli karıştırmaya devam ediyoruz. Göz göz olana kadar karıştırıp, kaynatmaya devam ediyoruz.

Göz göz olunca kısık ateşe alıyoruz ve bir iki dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz. Daha sonra herhangi bir topaklanmaya karşı mişkserle birkaç kez çırpıyoruz.

Kaselere alıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alıyoruz. İyice soğuduktan sonra üzerlerine istediğimiz malzemeyi serperek, servise sunuyoruz.

Keşkül hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri