Logo

Kestaneli Pilav Eşliğinde Fırında Tavuk


3 yıl önce
1.136 kez görüntülendi

Reklamlar

Fırında Kestaneli Tavuk tarifi

Malzemeleri:

1 adet bütün tavuk
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz

Pilavı İçin:

3 su bardağı pirinç
1 su bardağı bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuş üzümü
1 avuç kıyılmış dereotu
8 adet çeri domates
Yarım kilogram kestane
Tavuk Suyu
Yeteri kadar tuz
Su

kestaneli pilav eşliğinde tavuk

Yapılışı: Bir tencereye tavuğu alalım. Üzerini geçene kadar su ekleyelim. İçine tane karabiber, defne yaprağı, doğranmış kuru soğan ve havuç ekleyerek haşlayalım.
Tavuk güzelce haşlandıktan sonra suyunu süzelim ayıralım. Pilavımızda kullanacağız. Sosunu yapmaya koyulalım. Yoğurt, domates salçası ve ay çiçek yağına biraz tuz ekleyelim karıştıralım. Haşladığımız tavuğu bir fırın tepsisine alalım ve bu sosu sürelim. Önceden ısıtılmış fırında tavuğu iyice kızartalım. Kestanelerin üzerine bıçakla çizik atalım. Tepsi ile fırına verelim. Piştikten sonra kabuklarını soyalım.

Pilavı için ise bir tencerede tereyağında yıkadığımız pirinçleri kavuralım. Kuş üzümü ve bezelyeyi ekleyelim. Üzerini geçecek kadar tavuk suyu ve normal su ekleyelim. Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirelim. Pilav piştikten sonra dere otunu da ekleyerek karıştıralım. Daha sonra kestaneyi de ekleyerek karıştıralım. Bir tepsiye pilavı alalım ortasına tavuğu oturtalım. Kenarlarını çeri domatesle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri