Logo

Kıbrıs Köftesi Tarifi


1 yıl önce
2.834 kez görüntülendi

Reklamlar

Kıbrıs Köftesi Tarifi
Köfte, bizim evde en çok sevilen yemektir. Sulusu da kurusu da büyük bir iştahla yenir :) . Durum böyle olunca ben de değişik köfte arayışlarına giriyorum. Yeni öğrendiğim ve ailece çok sevdiğimiz bu köftenin içinde patates var. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Özellikle çocuklar bayıldı. Akşamdan kalan köfteleri ertesi gün ısıtıp, ekmek arasına koyuyorum. Çok güzel oluyor. Yapılışı da oldukça pratik. Sizlerin de seveceğinizi umarak paylaşmak istedim.
MALZEMELERİ:
4-5 tane patates
350-400 gr. dana kıyma
1 tane soğan
1 tane yumurta
2-3 dilim bayat ekmek içi
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
kibris koftesi
YAPILIŞI:
Patateslerimizi yıkıyoruz. Daha sonra kabuklarını soyuyoruz ve rendemizle rendeliyoruz. Mümkünse rendenin en ince tarafını kullanalım. Daha sonra rendelenmiş patateslerin ellerimizle sularını iyice sıkıyoruz.

Büyük bir kaba patateslerimizi aldıktan sonra kıymamızı ilave ediyoruz. Soğanımızı içine rendeliyoruz. Yumurtamızı ekliyoruz.

Ekmek içlerimizi iyice ufalayıp, katıyoruz. Maydanozumuzu yıkadıktan sonra incecik kıyıp, ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ve az kimyonu ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.

Ne kadar yoğurursak o kadar iyi olur. Daha sonra harcımızdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıyoruz ve yuvarlak veya oval şekilli köftelerimizi hazırlıyoruz.

Tavamıza bol sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Daha sonra köftelerimizi arkalı önlü güzelce kızartıyoruz. Kızarmış köfteleri havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın ki fazla yağları gitsin.

Daha sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.

Kıbrıs Köftesi hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri