Logo

Kiraz Tuzlusu Kavurması


3 yıl önce
2.390 kez görüntülendi

Reklamlar

Kiraz Tuzlusu Kavurması
Malzemeleri:

2 kâse kiraz tuzlusu
1 adet soğan
Tereyağı

Yapılışı: Yemeğin çok tuzlu olmaması için kiraz tuzlularını bir süre suda bekletmek gerekir. Kiraz tuzlularını
iki defa yıkayıp yarım saat suda bekletip son bir defa daha yıkamak yeterli olacaktır. Ancak tuzunun iyi çıkması için önce çekirdeklerini çıkarmak gerekir. Artık tuzu iyice azalan kirazlar tel bir süzgüye alınarak güzelce süzülürler. Bir diğer tarafta tavada eritilen tereyağına incecik kıyılmış soğan eklenir, hafifçe kavrulur, süzülmüş kirazlar ilave edilir. Aslında pişmiş sayılan kirazlar, soğan ve yağla
özleşene kadar fazla ezmemeye dikkat edilerek kavrulur. Yemek ılık olarak servis edilir.
kiraz tuzlusu

 

Kiraz Tuzlusu Nasıl Yapılır?

Malzemeleri:
3 kilogram kiraz
2 su bardağı kalın tuz

Yapılışı: Kirazlar yıkanır. Cam kavanoza bir kat kiraz, bir kat kalın tuz konur. Kavanoz dolunca ağzı sıkıca
kapatılarak turşunun olması beklenir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri