Logo

Kırma Böreği Tarifi


2 yıl önce
1.640 kez görüntülendi

Reklamlar

Kırma Böreği Tarifi
Bu böreğin yapılışı oldukça pratik… Ben artık genellikle tepsi böreği yerine bu böreği yapıyorum. Görüntüsü de çok güzel oluyor. İçine istediğiniz her malzemeyi de koyabilirsiniz. İlla peynir veya lor değil… Patatesli de çok güzel oluyor, kıymalı da… Yapılışı da fazla zamanınızı almıyor. Çay saatleriniz için harika bir börek tarifi… Denediğinizde göreceksiniz. Hepinize kolay gelsin…
MALZEMELERİ:
5 tane hazır yufka
500 gr. lor peyniri veya yağsız beyaz peynir
500 gr. yoğurt
2 tane yumurta
Yarım çay bardağından bir parmak daha az sıvı yağ
Tuz
ÜZERİNE:
Çörek otu veya susam
kirma boregi
YAPILIŞI:
Öncelikle sos için yarım kg. yoğurdu ve iki yumurtayı büyük bir kaseye koyup, pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile çırpıyoruz.

Daha sonra yufkalardan birini tezgaha açıyoruz. Yarısına sosumuzdan sürüyoruz. Diğer yarısını üzerine kapatarak her tarafının soslanmasını sağlıyoruz. Tekrardan yufkamızı açıyoruz.

Yine yarısına lor peynirimizden serpiyoruz. Harçlı olmayan yarısını üzerine kapatıyoruz ve D şeklini alıyor. Daha sonra geniş kenarı ile karşı yuvarlak kenarı birbirlerine doğru büzüyoruz.

Oluşturduğumuz uzun yufkadan yaklaşık dört parmak kalınlığında parçalar kesiyoruz. Fırın tepsimizi yağlıyoruz ve parçalarımızı yerleştiriyoruz.

Tüm yufkaları bu şekilde bitiriyoruz. Kalan sosumuza sıvı yağımızı ve tuzumuzu katıp, çırpıyoruz ve böreklerimizin üzerine güzelce sürüyoruz.

Daha sonra çörek otu veya susam serpiyoruz. 180 derecede ısıttığımız fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri