Logo

Kırmızı Biberli Patlıcan Salatası Tarifi


2 yıl önce
1.900 kez görüntülendi

Reklamlar

Kırmızı Biberli Patlıcan Salatası Tarifi
Özellikle hafta sonları ızgara yaparız ve onun yanına mutlaka bu salatayı yapmayı ihmal etmem. Hazır ızgara yakılmışken patlıcan közlememek olmaz değil mi?… Tabiki bu salatayı yapmak için her seferinde ızgara yakmaya gerek yok. Ocak üstünde veya fırındada köz olayını halledebilirsiniz. Ben bazen sadece bu salatayı yapıp, yanına peynir koyarak karnımı doyurabiliyorum. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
2 tane büyük patlıcan
3 tane kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
2 tane taze soğan
Maydanoz
1 tane limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
kirmizi biberli patlican salatasi
YAPILIŞI:
Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi ocağımızın üzerinde her tarafları eşit olacak şekilde közlüyoruz. Ortalık fazla batmasın derseniz bu işlemi fırında da rahatlıkla yapabilirsiniz. Fırın tepsisine sebzeleri diziyoruz ve fırını çalıştırıyoruz. İşte bu kadar… Közleme işlemi bittikten sonra sebzeleri bir poşete koyup, ağzını bağlıyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç çok daha kolay soyulmalarını sağlamaktır. Bu arada diğer malzemelerimizi hazırlayalım. Sarımsaklarımızı ufak ufak doğruyoruz. Taze soğanlarımzı da soyup, incecik doğruyoruz. Maydanozlarımızı yıkıyoruz saplarını ayırıp, incecik kıyıyoruz. Patlıcan ve biberlerimiz soyulacak kadar soğuduktan sonra hepsini güzelce soyuyoruz. Baş kısımlarını alıyoruz. Biberlerin tohumlarını da almayı unutmuyoruz. Sebzeleri ufak ufak tahta üzerinde doğruyoruz. Tabi büyüklüğünü kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Büyük bir kaba hepsini koyuyoruz. Dğer malzemeleri de katıp, bir güzel harmanlıyoruz. Bir kaseye tuz, zeytinyağı ve limon suyunu koyup, karıştırıyoruz. Salatamızın üzerine döküyoruz. Tekrar harmanladıktan sonra servis tabağına alıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri