Logo

Kırmızı Mercimekli Yapma Tarifi


2 yıl önce
1.335 kez görüntülendi

Reklamlar

Kırmızı Mercimekli Yapma Tarifi

Malzemeleri:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı irmik (1 kahve fincanı)
1 orta boy soğan
1,5 çay kaşığı tuz
Kırmızıbiber
2 yemek kaşığı un
Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı:
1. Kırmızı mercimeği yeteri kadar suyla bulamaç oluncaya kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin.
2. Uygun bir kaba, bulguru ve irmiği koyup kuruyken harmanlayın. Pişmiş sıcak mercimeği bulgur ve irmik karışımının üzerine döküp karıştırın.

kirmizi-mercimekli-yapma_2dfe40df

3. Kabın diğer tarafına soğanı rendeleyin veya çok ince doğrayın. Üzerine tuzu ve kırmızıbiberi koyun. Karışım soğuyunca soğanı, tuzu ve biberi de katarak, gerekirse ellerinizi ıslatarak yoğurun.

4. 10 dakika sonra unu katın, iyice yoğurup bırakın. Şimdi, köfteden limon büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Elinizin ayası ile 4-5 santim çapında, 1 santim kalınlığında muntazam diskler yapın. Disk yaparken, dağılıyorsa, tekrar un ekleyip yoğurun, dağılmayacak hale getirin.

5. Yaptığınız diskleri kızgın zeytinyağında kızartın. Veya 200 derece fırında tepsiye parşömen kâğıdı açarak pişirin. Altları kızarınca, çevirin diğer tarafı da kızarsın. Fırının üst ızgarasını açarsanız kuruyabilirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri