Logo

Kırmızı Pancarlı Kek


3 yıl önce
2.596 kez görüntülendi

Reklamlar

Kırmızı Pancarlı Kek
Malzemeleri:
- 225 gram pişmiş pancar konservesi, süzülmüş ve suyu ayrılmış (veya taze vişne suyu)
- 115 gram tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
- 240 gram veya 1,5 su bardağı esmer şeker
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı vanilya
- 75 gram bitter çikolata, eritilmiş
- 2 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 1/2 su bardağı yayık ayranı
- 1 su bardağı çikolata helezonları

pancarlı kek

Çikolatalı ganaj için:

- 1,5 su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Bir tutam tuz
- 40 gram yumuşatılmış tereyağı
- 400 gram bitter çikolata, parçalara bölünmüş
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı vanilya

Yapılışı: 1. Fırını 180°C’de ısıtın. 23 cm çapındaki iki kek kalıbını yağlayıp dibine ve kenarlarına kakao serpin. Pancar konservesinin suyunu bir kaba dökün. Tereyağını, esmer şekeri, yumurtaları ve vanilyayı çırpma kabına alıp mikserle çırpın Mikserin hızını azaltıp eritilmiş çikolatayı ekleyin. Unu. kabartma tozunu ve tuzu ayrı bir kasede karıştırın.

pancarlı kek yapılışı pancarlı kek 2

2. Unlu karışımı tereyağlı harca azar azar ekleyip mikserle düşük hızda çırpın. Pancarları ve suyu (veya vişne suyunu) ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıplara paylaştırıp 30-40 dakika ya da kürdanı kekin ortasına batırdığınızda kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 10 dakika soğutun ve sonra kekleri tel ızgaranın üzerine alıp iyice soğuması için bekletin.

3. Çikolatalı ganajı hazırlamak için krema, şeker ve tuzu çelik tavada kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp tereyağını, çikolatayı ve sütü ekleyin ve çikolata eriyip malzemeler birbirine karışana kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edin. Karışımı bir kaseye alın. 1 saat boyunca her 10 dakikada bir karıştırarak soğutup koyu krema kıvamına gelene kadar bekletin.

pancarlı kek yapılışı 3

4. Birinci kek dilimini servis tabağına alıp üzerine çikolatalı ganajın üçte birini yayın. Diğer keki üzerine yerleştirin.

Kalan ganaj ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Çikolata katılaşana kadar bekletin. Çikolata helezonlarıyla süsleyin. Buzdolabında soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri