Logo

Kıyma Kavurması Tarifi


2 yıl önce
13.852 kez görüntülendi

Reklamlar

Kıyma Kavurması Tarifi
Küçüklüğümden beri en sevdiğim tatlardan biridir kıyma kavurması… Küçükken annem karnıyarık yapsın da içinden ekmeğin arasına koyayım diye beklerdim. Şimdi benim çocuklarım da çok seviyor. Hatta bazen evde yemek olmadığında pratikliği bakımından da hemen bunu yapıyorum. Yanına bir de ayran yapıyorum. Gerçekten çok doyurucu oluyor. Bazen de içine yumurta kırıyorum. Öyle de çok lezzetli oluyor.
MALZEMELERİ:
350 gr. dana kıyma
1 Tane büyük soğan
2 tane yeşil biber
2 tane domates
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
kiyma kavurmasi
YAPILIŞI:
Öncelikle malzemeleri hazırlayalım. Soğanımızı soyup, küp küp doğruyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve onları da küp küp doğruyoruz. Biberlerimizin tohumlarını alıyoruz ve doğruyoruz. Tavamızın içine sıvıyağımızı koyuyoruz ve soğanlarımızı ve biberlerimizi atıyoruz. Kavurmaya başlıyoruz. Çok geçmeden kıymamızı atıyoruz ve suyunu salıp, çekene kadar yani tek tek olana kadar kavuruyoruz. Daha sonra salça kullanıyorsak salça ilavesi yapıyoruz. Birkaç dakika da salça ile kavurduktan sonra domateslerimizi ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Domates suyu ile pişiyor. Ama domates çok su salmazsa yarım bardak kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. Dilerseniz piştikten sonra kıyılmış maydanoz da serpebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri