Logo

Kıymalı Ayran Çorbası


3 yıl önce
737 kez görüntülendi

Reklamlar

Kıymalı Ayran Çorbası Yapılışı: 1 litre su tencereye konup kaynatılır. Buğday yıkanıp temizlendikten sonra ilave edilir. Buğday piştikten sonra 1 litre su daha konur, kaynamağa başlayınca un bir bardak su ve tuzla iyice ezilir. Kaynamakta olan buğdaylara ilave edilir. Bundan sonra 1 litre ayran (içine birkaç kaşık ocaktaki çorbadan konup ılıklaştırıldıktan sonra) yavaş yavaş çorbaya dökülür. Diğer taraftan kıymanın içine bir baş soğan rendelenip fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Biraz yağda kızartılır ve bunlarda çorbaya ilave edilir. En üstüne de tereyağı kırmızı biberle kızartılarak dökülür. Arzu edilirse nane de konduktan sonra yenir.

kıymalı ayran çorbası

Malzemeleri: 

- 2 litre su
-  300 gram buğday
- 1 litre ayran
- Yeteri kadar Tuz ve nane
- 2 kaşık tereyağı,
- 1 adet kurusoğan
- 100 gram un
- 150 gram kıyma

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri