Logo

Kıymalı Bamya Tarifi


2 yıl önce
798 kez görüntülendi

Reklamlar

Kıymalı Bamya Tarifi
Bamya çoğu insan tarafından sevilmese de bizim evde en sevilen sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlısını, etlisini ve kıymalısını kısacası her türlüsünü yaparım. En sık yaptğım da kıymalı olandır. Kıymayı daha bir yakıştırıyorum. Hafif mayhoş tadını da çok seviyorum. Üstelik yapılışı çok pratik. Sadece bamyaları ayıklarken biraz zaman harcanıyor. Vücut için de oldukça faydalı bir sebze… Özellikle mide ve bağırsaklar için çok yararlı. Umarım tarifi beğenirsiniz.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. bamya
200 gr. dana kıyma
1 tane soğan
2-3 tane domates
Sıvı yağ
Tuz
Yarım çay bardağı limon suyu
kiymali bamya
YAPILIŞI:
Öncelikle bamyalarımızı güzelce yıkıyoruz. Daha sonra baş kısımlarını tam almadan koni şeklinde kesiyoruz. Tam alırsanız, içindeki yapışkanlığı çıkıyor ve kötü bir görüntü oluyor. Bamyaları kararmaması için birkaç damla limon suyu sıkılmış su içine alıyoruz.

Diğer taraftan soğanımızı soyup, yemeklik doğruyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz.

Tenceremize sıvı yağımızı koyuyoruz. Soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra kıymamızı ekliyoruz ve güzelce tek tek olana kadar kavuruyoruz.

Ardından domatesleri ilave ediyoruz ve güzelce ezilene kadar kavurma işlemimizi sürdürüyoruz. Daha sonra yaklaşık 3 su bardağı kadar sıcak suyu ilave ediyoruz. Yarım limon suyunu da ekliyoruz. Tuzunu katıyoruz.

Su iyice kaynadıktan sonra tekrardan akan suyun altında bamyalarımızı yıkayıp, tencereye koyuyoruz. Kısık ateşte bamyalarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri