Logo

Kıymalı Biber Dolması Tarifi


2 yıl önce
1.135 kez görüntülendi

Reklamlar

Kıymalı Biber Dolması Tarifi
Türk mutfağının en önemli yemeklerinden biridir dolma… Hemen hemen her sebzenin dolması yapılır. Ama nedense dolma dendiğinde ilk akla gelen de biber dolmasıdır. Biz ailece çok severek yiyoruz. Sık sık da yapıyorum. Üzerine sarımsaklı yoğurtla çok güzel oluyor. Yemeğe misafirim olduğunda da yapıp sunuyorum. Gerçekten çok beğeniliyor. Siz baharatlarını kendi zevkinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
1 kg orta boyda dolmalık biber
350 gr. dana kıyma
1 bardak pirinç
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Maydanoz
2 tane domates
kiymali biber dolmasi
YAPILIŞI:
Biberlerimizin tohum kısımlarını temizliyoruz. Ardından biraz beklemeleri için suya atıyoruz. Bu arada içini hazırlayalım. Bir kaba soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz. Kıymamızı ekliyoruz. Maydanozumuzu incecik kıyıp, ilave ediyoruz. Domateslerimizi rendeleyip, ekliyoruz. kabuklarını atmayalım. Çünkü kapak olarak kullanacağız. Pirinci yıkayıp, ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını da katıp, hepsini güzelce harmanlıyoruz. kıymamız yağlı değil ise biraz sıvıyağ ekleyebiliriz. Ama kıymamız yağlı ise yağa gerek yok. Daha sonra iç harcı biberlerin içine dolduruyoruz. Tenceremize diziyoruz. Üzerlerine domatesin kabuğundan kapak yapıyoruz. Bir bardak sıcak suyun içinde Yarım çorba kaşığı salçayı eritiyoruz ve sosu dolmaların zerinde gezdiriyoruz. Daha sonra dolmaların yarısına gelecek şekilde sıcak su ilavesi yapıyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte biberlerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri