Logo

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi


2 yıl önce
964 kez görüntülendi

Reklamlar

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi
Bu hafta da pazarda tazecik karnabaharları görünce çok mutlu oldum. Allahtan diğer evlerin aksine bizim evde karnabahar, lahana gibi sebzeler çok seviliyor. Allahtan diyorum. Çünkü gerçekten çok faydalı sebzeler. Karnabaharın, zeytinyağlısını, kızartmasını ve bu tarifte olduğu gibi kıymalısını sık sık yapıyorum.. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Tamam haşlarken kokusu çok iyi değil ama inanın tadı bir harika. Bence biran önce alın ve bu lezzetli, sağıklı sebzeden yararlanın.
MALZEMELERİ:
1 tane karnabahar
1 tane soğan
200 gr. dana kıyma
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Yarım limon suyu
kiymali karnabahar
YAPILIŞI:
Öncelikle karnabaharımızın sert, göbek kısmını alıyoruz ve çiçeklerine ayırıyoruz. Güzelce yıkıyoruz. Daha sonra bir kaba su koyup, sirke sıkıyoruz ve karnabaharlarımızı içinde bekletiyoruz. Bu şekilde iyice temizlenmiş oluyor.

Daha sonra bir tencereye su koyup, kaynatıyoruz ve içine yarım limon suyu sıkıyoruz ve biraz tuz atıyoruz. Karnabaharlarımızı sirkeli sudan alıp, akan suyun altında birkere daha tutuyoruz ve kaynayan suyumuzun içine alıyoruz.

Çok yumuşatmayın, biraz yumuşaması yeterli olacaktır. Çünkü yemeği yaparken de pişecek. Haşlanan karnabaharları sudan alıyoruz ve süzülmelerini sağlıyoruz.

Yemeğimizi yapacağımız tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz. İçine soyup, yemeklik doğradığımız soğanımızı atıp, kavuruyoruz. Ardından kıymamızı da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.

Kıymadan sonra salçayı ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Bu karışıma bir bardak sıcak su ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Ardından haşlanan karnabaharlarımızı ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini katıyoruz.

Daha sonra yemeğimize karnabaharların boyu kadar sıcak su daha ilave ediyoruz. Önce harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte güzelce pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri