Logo

Köri Soslu Tavuk Tarifi


2 yıl önce
2.036 kez görüntülendi

Reklamlar

Köri Soslu Tavuk Tarifi
Çok lezzetli ve yapılışı da oldukça pratik bir tavuk yemeği tarifi veriyorum sizlere… Köri tavuğa gerçekten çok yakışıyor. Ben sık sık yapıyorum. Yanına bir de makarna ile çok güzel oluyor. Yalnız körinin ayarı önemli çok koyarsanız katı az koyarsanız da cıvık oluyor. Bu tarifteki tam geliyor. Umarım beğenir ve sizler de benim gibi sürekli yaparsınız.
MALZEMELERİ:
1 kg. tavuk göğüs eti
Sıvı yağ
1 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı margarin
1 bardak süt
1 bardak su
1 tatlı kaşığı köri
Tuz
Karabiber
Dilerseniz üzerine maydanoz
kori soslu tavuk
YAPILIŞI:
Evet önce tavuk göğüs etlerimizi kuşbaşından biraz daha ufak doğruyoruz. Daha sonra tenceremize yaklaşık bir yemek kaşığı sıvı yağını koyuyoruz ve tavuklarımızı atarak güzelce soteliyoruz. Tavuklarımız suyunu salıp, tekrar çekene kadar iyice pişiriyoruz.

Sosu için, bir tavaya margarini koyup, eritiyoruz. Ardından unumuzu katıyoruz ve sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Unun kokusu çıkana kadar bu işleme devam ediyoruz. Daha sonra tavayı ocaktan alıyoruz ve soğuk sütü azar azar una ekliyoruz. Karıştırmayı unutmayın ki top top olmasın. Sütten sonra da suyu ilave ediyoruz. Köriyi, tuzu ve karabiberini ekliyoruz. Karıştırıp, tekrar ocağa alıyoruz.

Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında güzel bir sosu hazırlıyoruz.

Sosumuz hazır olduğunda tenceredeki tavukların üzerine döküyoruz ve bir güzel harmanlıyoruz. Ocağın altını açıyoruz. İkisini birden tatları birbirine iyice geçene kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra kullanıyorsak ince kıyılmış maydanoz ekleyip, servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri