Logo

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi


7 ay önce
331 kez görüntülendi

Reklamlar

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Mantar çorbasını genellikle hazır olarak alıp, yapıyoruz. Aslında evde kendiniz yaptığınızda hem çok daha lezzetli hem de içiniz rahat oluyor. Üstelik yapılışı da oldukça pratik… Bir sefer kendiniz yaptığınızda artık hiç hazır almayacaksınız.

MALZEMELERİ:
250 gr. mantar
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
4 çorba kaşığı krema
Tuz
4-4,5 bardak su
Maydanoz (isteğe bağlı)
kremali mantar corbasi
YAPILIŞI:
Bir tencereye su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Mantarlarımızı güzelce yıkıyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Ardından kaynayan suyun içine bırakıyoruz ve bir kaç damla limon suyu sıkıyoruz. Haşlandıktan sonra süzgece alıyoruz ve süzülmeleri için bekliyoruz.

Tencereye margarin veya tereyağını koyuyoruz. Eridikten sonra unumuzu ilave ediyoruz ve ilk kokusu çıkana kadar karıştırarak, kavuruyoruz.

Ardından üzerine bir bardak soğuk su döküyoruz ve topak yapmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz.

Ardından üzerine 3-3,5 bardak daha su daha ilave ediyoruz. Kıvamını alana kadar karıştırarak, pişiriyoruz.

Kıvamını alınca mantarlarımızı ilave ediyoruz. Kremamızı bir kaba alıyoruz. Üzerine çorbamızın suyundan bir kepçe alıp, hızlı hızlı çırpıyoruz.

Ardından bu karışımı çorbamıza yavaş yavaş eklerken, aynı zamanda çorbamızı hızlı hızlı karıştırıyoruz.

Son olarak tuzunu ayarlıyoruz. Kıvamını kontrol ediyoruz. Eğer çok koyu gelirse biraz daha sıcak su ilavesi yapabiliriz.

Bir kaç dakika daha kısık ateşte kaynatıp, altını kapatıyoruz. Altını kapattıktan sonra kullanıyorsak, içine ince ince kıyılmış maydanozu ilave edip, kapağını kapatıyoruz.

Biraz dinlendirip, kaselere alarak, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri