Logo

Kremalı Patates Graten Tarifi


9 ay önce
423 kez görüntülendi

Reklamlar

Kremalı Patates Graten Tarifi

Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan, çok lezzetli bir garnitür var sırada… Garnitür olarak kullanabileceğiniz gibi tek başına da doyurmaya yetiyor diyebilirim. Üstelik yapılışı da oldukça pratik…

MALZEMELERİ:
4 tane patates
1 tane soğan
200 gr. süt kreması
1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
Tuz
karabiber
Pul biber
Kekik
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
patates graten
YAPILIŞI:
Patateslerimizi yıkıyoruz ve ardından soyuyoruz. Ardından ince yuvarlak dilimler halinde doğruyoruz.

Soğanımızı soyuyoruz ve ardından küçük küpler halinde doğruyoruz. Tavaya sıvı yağı alıyoruz ve soğanlarımızı atıp, kavuruyoruz. Ardından tereyağı veya margarini ilave edip, eritiyoruz.

Soğanların içine tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ilave ediyoruz. Bir kez daha karıştırıp, altını kapatıyoruz.

Patateslerimizi bir kaba alıyoruz. Hazırladığımız soğanlı karışımı üzerine ilave edip, iyice harmanlıyoruz.

Ardından borcama patateslerimizi diziyoruz. Üzerine de kremamızı gezdirerek döküyoruz ve bir kaşığın arka kısmı ile yaydırıyoruz.

Fırını 200 derecede ısıtıyoruz. Patateslerimizi atıp, güzelce yumuşayana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Fırından alıyoruz. Üzerlerine kaşar peyniri rendesini serpiyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peynirleri eriyip, kızarana kadar daha tutup, fırından alıyoruz.

Daha sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri