Logo

Kremalı Patates Tarifi


2 yıl önce
1.217 kez görüntülendi

Reklamlar

Kremalı Patates Tarifi
Sizlere çok lezzetli, ana yemeklerin yanına çok yakışan ve yapılışı oldukça pratik bir tarif veriyorum. Ben genellikle yemekli misafirim olduğunda ve ana yemekte et olduğunda bu tarifi mutlaka yapıyorum. Çocuklar da çok severek yiyorlar. Sizlerinde beğeneceğinizi umarak paylaşmak istedim. Yapılışı on dakikanızı almayacak ama tadına bayılacaksınız. Hepinize afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
3-4 tane patates
1 paket krema
Yarım bardak süt
Tuz
Karabiber
ÜZERİNE:
Kaşar peyniri rendesi
kremali patates
YAPILIŞI:
Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkıyoruz ve soyuyoruz. Ardından yuvarlak veya yarım ay şeklinde doğruyoruz. Tencereye su kyuyoruz ve haşlıyoruz. Yalnız tam haşlamayın dağılmasın. Yarım haşlamak yeterli olacaktır.

Bir kaba kremamızı koyuyoruz. Sütü ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz ve iyice harmanlıyoruz.

Patateslerimizi bir borcama diziyoruz. Ardından sosumuzu üzerine gezdirerek döküyoruz.

200 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz. yaklaşık 10-12 dakika pişirdikten sonra fırından alıyoruz ve kaşar peyniri rendesini üzerine serpip, tekrar fırına veriyoruz.

Kaşar peyniri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri