Logo

Krep Tarifi


3 yıl önce
833 kez görüntülendi

Reklamlar

Krep Tarifi
Tatil günlerinin sabahlarında masamızdan eksik olmayan, çocukların bayılarak yedikleri, yapımı oldukça basit bir hamur işi. Öyle ki içine isterseniz peynir, domates koyup, tuzlu olarak yiyin. İsterseniz de reçel ve bal sürerek tatlı olarak yiyin. Gerçekten iki türlü de çok güzel oluyor. Ayrıca ben bazen çocuklar okuldan gelmeden önce yapıyorum. İçi için de kıymalı har, patatesli harç gibi karışımlar hazırlıyorum. Çok hoşlarına gidiyor.
MALZEMELERİ:
2 tane yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı süt
Üzerine sürmek için margarin
krep tarifi
YAPILIŞI:
Öncelikle süt ve unumuzu (unumuz iki su bardağından biraz daha az olabilir) karıştırma kabımıza koyuyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Ardından suyumuzu da ilave ediyoruz ve topakları kalmayana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Bir çay kaşığı kadar da tuz ilave ediyoruz. Yumurtalarımızı içine kırıyoruz ve aynı şekilde çırpma işlemine devam ediyoruz. Nerdeyse boza kıvamında bir hamur olacak. Kek hamurundan daha akıcı olmalı. Ardından teflon tavamızı çok az sıvı yağ ile yağlıyoruz ve peçete yardımıyla her tarafına yayıyoruz. Ardından tavamız kızınca hazırladığımız hamurdan bir kepçe yardımıyla alıp, tavamıza döküyoruz. İki tarafını da güzelce pişiriyoruz. Döndürürken koparmamaya dikkat edin. Tavamızda yağ azaldıkça azar yağ sürmeye devam edebiliriz. Pişen kreplerin üzerine çok az margarin sürüyoruz. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri