Logo

Kuru Biber Dolması Tarifi


1 yıl önce
822 kez görüntülendi

Reklamlar

Kuru Biber Dolması Tarifi
Güneşte kurutulmuş sebzelerin normallerine göre çok daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Bende bu yüzden haftada bir kere de olsa kurutulmuş gıdalardan yemek yapmaya özen gösteriyorum. En sık yaptığımda dolma oluyor. Özellikle de kuru biber çok lezzetli oluyor. Sizlere de tarifini vermeden geçmek istemedim. İnşallah beğenirsiniz. Buyurun tarifimize…
MALZEMELERİ:
20-25 adet kurutulmuş biber
Yarım kg yağlı dana kıyması
2 tane soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Tuz
kuru biber dolmasi
YAPILIŞI:
Biberleri kaynar sıcaklıkta tuzlu suya atın. Hafif yumuşaması için 10-15 dakika kadar suda bekletin, süzün.

Bir kâseye kıyma, incecik kıyılmış soğan ve maydanoz, yıkayıp, süzülmüş pirinç, salça ve tuz koyup yarım çay bardağı su ilavesiyle harmanlayın. Hafif suluca bir harç olmalı, gerekirse biraz daha su katabilirsiniz.

Hazırladığınız harcı biberlerin içine üstten 2 parmak boşluk bırakarak doldurun. Geniş bir tencereye ağızları iç içe gelecek şekilde yan yana dizin.

Dağılmamaları için dolmaların üzerine düz bir tabağı ters çevirerek kapatın. İçine 2 su bardağı sıcak su ve biraz tuz ilave edip orta ısılı ateşe koyun.

Kaynar kaynamaz ateşi kısın. 20-25 dakika kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.

Kuru Biber Dolması hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri