Logo

Kuru Köfte Tarifi


1 yıl önce
3.782 kez görüntülendi

Reklamlar

Kuru Köfte Tarifi
Köfte, deyince sanırım herkesin bir kere ağzı sulanır :) . Bizim evde de durumlar aynı böyle. Haftada en az bir kez kuru köfte yapılır. Yanında patates kızartması ile afiyetle yenir. Özellikle çocuklar bayılır. Ertesi güne de kalmışsa teflon tavada biraz ısıtıp, ekmek arasına koyuyorum. Bayılıyorlar. Yapılışı pratik bu köfteyi sizler de denemelisiniz.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. köftelik dana kıyma
1 tane soğan
1 tane yumurta
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Birkaç dal maydanoz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
kuru kofte
YAPILIŞI:
Kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz. Soğanımızı soyup, kıymamızın içine rendeliyoruz. Daha sonra yumurtamızı kırıyoruz.

Ekmek içlerimizi rondodan geçiriyoruz. Ekmek içi kullanmak istemiyorsanız, 2 yemek kaşığı kadar galeta unu da olur. Ayrıca rondodan geçirmeniz de şart değil ellerinize de ufalayabilirsiniz.

Ekmek içlerimizi de harcımıza kattıktan sonra tuz, karabiber ve kimyonu ekliyoruz. Maydanozlarımızı güzelce yıkıyoruz ve incecik doğrayarak ilave ediyoruz.

Hepsini bir güzel yoğuruyoruz. Ne kadar yoğurursak, o kadar lezzetli olacaktır. Daha sonra parçalar kopararak yuvarlak veya parmak şeklinde yassı köfteler yapıyoruz.

Eğer vaktiniz varsa köftelerinizi streç film sararak 1-2 saat buzdolabında bekletin derim.

Tavamıza sıvı yağımızı alıp, iyice kızdırıyoruz. Ardından köftelerimizi arkalı önlü yağımızda kızartıp, sıcak sıcak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri