Logo

Kurufasulye Pilaki Tarifi


3 yıl önce
1.102 kez görüntülendi

Reklamlar

Kurufasulye Pilaki Tarifi
Malzemeleri:

500 gram orta boy kuru fasulye
2 adet patates
2 adet havuç
1 orta boy kereviz
2 adet büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4-5 dal kereviz sapı
2 adet çarliston biber
1 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım limon suyu

kurufasulye pilaki

Yapılışı:
Fasulyeyi bir gece önceden ıslatır, suyunu süzüp haşlarız. Soğan ve sarmısakları ince ince kıyıp zeytinyağıyla ateşte pembeleştiririz. Küçük küpler halinde doğranmış havuç, patates, çarliston biber ve kerevizi hafif kavurduktan sonra soğan, sarmısak, haşlanmış fasulye, limon suyu, tuz, şeker ve karabiber, iki bardak sıcak su ilave ederek hafif ateşte pişiririz. Servis ederken üstüne maydanoz serperiz. Afiyet olsun.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri