Logo

Kurutulmuş Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi


2 yıl önce
1.642 kez görüntülendi

Reklamlar

Kurutulmuş Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi
Kurutulmuş sebzelerin dolmalarını çok seviyorum. İlk olarak Doğuya yaptığım bir ziyarette yedim ve hayran kaldım. Evde sık sık yaptığım dolmalar arasında yer alıyor. Öyle ki kuru biber ve patlıcanlarımı ipe dizip, mutfağımda mutlaka bulunduruyorum. Etlisi de, kıymalısı da ve zeytinyağlısı da çok güzel oluyor. Bu gün sizlere kıymalısının tarifini vermek istedim. Üstelik kolay da hazırlanıyor. İçini çok doldurmayıp, dizerken ağız kısımlarını birbirine baktırırsanız, içi de dağılmıyor. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. orta yağlı dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 tane soğan
Yarım demet maydanoz
6 tane kurutulmuş patlıcan
6 tane kurutulmuş biber
Yarım limon
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
1 çay bardağı su
Pul biber
kurutulmus patlican ve biber dolmasi
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcan ve biberlerimizi bir gün önceden suya koyalım ve ertesi gün için yumuşasınlar. Ertesi gün tencereye aldığımız sebzelerimizin üzerine su koyuyoruz ve yaklaşık olarak on dakika haşlıyoruz. Soğanmızı küçük küçük doğruyoruz. Maydanozlarımızı incecik kıyıyoruz. Sarımsaklarımızı soyup, ufak ufak doğruyoruz. Bir kaba kıymamızı koyuyoruz. Ardından soğanımızı, sarımsaklarımızı, kıydığımız maydanozumuzu, salçamızı, pul biberimizi, yıkayıp, süzdüğümüz pirinçlerimizi, tuzumuzu, karabiberimizi ekliyoruz. Hepsini birden harmanlıyoruz. Hazırladığımız harcı biber ve patlıcanlarımızın içine dolduruyoruz. Daha sonra tenceremize diziyoruz. Üzerlerinde sıvıyağ gezdiriyoruz. Bir çay bardağı sıcak suyumuzu üzerlerinde gezdiriyoruz. Üzerlerini tabak ile kapatıyoruz. Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişemeye bırakıyoruz. Pişmeye yaklaşık on dakika kala üzerlerinde nar ekşisi ve limon suyu gezdiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri