Logo

Kütük Pasta Tarifi


3 yıl önce
2.727 kez görüntülendi

Reklamlar

Kütük Pasta Tarifi

Malzemeleri: 

1 adet çikolatalı İsviçre rulo pastası
Bir miktar Çikolatalı Yağlı Krema

Beyaz çikolatalı dolgu malzemesi için:

200 gram beyaz çikolata, küçük parçalara bölünmüş
2 su bardağı krema
2 yemek kaşığı brendi

Kızılcık sosu için:

450 gram taze ya da dondurulmuş kızılcık, yıkanmış ve ayıklanmış
1 su bardağı çekirdeksiz ahududu reçeli, eritilmiş
1/2 su bardağı silme toz şekeri
Bir miktar Pudraşeker, serpmek için

kütük pasta tarifi

Yapılışı: 

1. Kızılcık sosu için, kızılcıkları sıvı hale gelene kadar mutfak robotundan geçirin. Küçük bir kapta eleyip posasını ayırın. Erimiş ahududu reçelini tadını kontrol ederek şekerle karıştırarak çırpın. Eğer sos çok yoğun olursa inceltmek için biraz su ekleyin. Üzerini kapatıp buzdolabına alın.

2. Dolgu malzemesi için, çikolatayı ve kremayı bir kapta karıştırın. Yarım su bardağı kadarını arada bir karıştırarak eriyene kadar ısıtın. Bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın. Başka bir kasede kalan kremayı, brendiyi veya likörü iyice çırpın. Kremayı çikolatalı karışıma ekleyin. Bu arada Kütük Pasta en çok yılbaşı gecelerinde tüketilir.

3. İsviçre rulo pastasını açıp karışımı arasına yayın, yeniden uzun ucundan yuvarlayın. Ruloyu bir açı oluşturacak şekilde ortadan kesin ve iki parçayı servis tabağına ağaç kütüğü şeklinde yerleştirin.

 

kütük pasta kütük pasta nasıl yapılır

 

Kızılcıkları mikserden geçirin.       Kremayı Bu şekilde sürüyoruz.

4. Pastanın üzerini çikolatalı yağlı kremayla kaplayın. Ağaç kütüğüne benzetmek için çatalın ucuyla uzun çizgiler çizin. Pudraşekeri serpin ve üst kısma çobanpüskülü filiz ya da benzer bir yılbaşı süslemesi ekleyin. Kızılcık sosuyla servis edin.

 

MANTAR ŞEKLİNDE BEZELER

Küçük süsleme amaçlı mantarların yılbaşı kütüğünü süslemek için kullanılması geleneği sürmektedir. Beze karışımı kullanarak, mantarların “şapkalarını” ve “saplarının” altını doldurup, düşük ısıdaki bir fırında pişirip çikolatalı yağlı kremayla doldurun. İsterseniz üzerlerine kakao serpin. Alternatif olarak da marzipan’dan (pastanelerde bulunur) mantarlar yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri