Logo

Kuzu Gömleği Dolması


3 yıl önce
2.511 kez görüntülendi

Reklamlar

Kuzu Gömleği Dolması
Malzemeleri:

1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu gömleği (küçükse 2 adet)
2 adet kuru soğan
1 su bardağı dolmalık pirinç
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
1 kaşık kuş üzümü
1 kaşık çam fıstığı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı zeytinyağı

kuzu gömleği dolması

Yapılışı: Ciğeri kuşbaşı şeklinde doğrarız. Yıkayıp kevgirde bekletiriz. Soğanları temizleyip rendeleriz. Zeytinyağında hafif kavurduktan sonra ciğeri ilave edip karıştırırız. İçine çamfıstığı, kuşüzümü, pirinç, tarçın, tuz, biber, 1 bardak kaynar su ilave ederek hafif ateşte pişiririz. Bir tepsiye kuzu gömleğini yerleştiririz. Hazırladığımız ciğerli pilavı içine boşaltıp gömleği bohça gibi dörde katlarız. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiririz. Sıcak servis ederiz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri