Logo

Kuzu Haşlama


3 yıl önce
1.351 kez görüntülendi

Reklamlar

Kuzu Haşlama

Malzemeleri: - 4 Parça kuzu incik
- 3 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz, karabiber
- 1 adet taze limon suyu
- 1 yemek kaşığı un

Kuzu Haşlama Süt kuzusu ile, kıvırcık kuzu ile yapıldığında daha lezzetli ve daha yumuşak olur. Hatta en makbul olanı lokum gibi ağızda dağılanıdır. Genelde özel günlerde yapılır. Kış mevsimi için daha uygundur. Fakat yemesi çok zevklidir. Koyun etinden yaparsanız daha fazla su eklemeniz gerekir. Kuzu sevmeyenler için dana etinden de yapılır fakat daha çok haşlamak gereklidir. 

kuzu haşlama

Yapılışı:  Bir orta boy tencere içerisine kuzu inciklerimizi koyuyoruz. Daha sonra kuru soğanlarımızı soyarak tencereye atıyoruz. Üzerine 3 su bardağı su ekleyerek incikler yumuşayana kadar haşlıyoruz.  Farklı bir tencere içerisine tereyağını alıyoruz. Havuçları tereyağında kavuruyoruz. Kavurduğumuz havuçları da inciğin bulunduğu tencereye koyuyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz. Patatesleri de etlerin bulunduğu tencereye koyuyoruz. Daha sonra limon suyu, ağız tadımıza göre tuz ve karabiber ekliyoruz.
Patatesler yumuşayana kadar yemeğimizi pişirelim ve su kaynarken oluşan köpükleri bir kaşık ile alalım güzel bir görüntü oluşsun. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri